Jansen of Lorkeers plaagdierbeheersing 

Doeltreffend in bestrijding & preventie

Vogelwering 

Ook vogelwering behoort tot een van de taken van Jansen of lorkeers plaagdierbeheersing. Nederland is een rijk vogelland met tal van verschillende vogelsoorten. Enkele daarvan kunnen ons behoorlijke schade en overlast bezorgen. Hierbij kunt u denken aan duiven, spreeuwen, meeuwen, mussen en kraaien.

duiven-overlast-gebouw

Deze vogelsoorten zorgen met hun uitwerpselen voor het bevuilen van straten objecten en gebouwen. Deze bijtende uitwerpselen bevatten ammonia en zorgen ervoor dat voorwerpen zoals dakbedekking en dakgoten minder lang meegaan. Maar denk ook eens aan verflagen van uw gevel, kozijn of zelf laklagen van auto’s die aangetast worden. Zelf stenen voorwerpen zoals beelden of monumenten beginnen op den duur schade te vertonen.

Nesten en uitwerpselen die deze vogels onder dakpannen en op schoorstenen etc. maken hebben een zeer grote aantrekkingskracht op andere insecten zoals Vogelmijten, teken, vlooien en diverse keversoorten. Ook zorgen deze grote nesten voor verstoppingen van diverse afvoer.

Tot slot zijn vooral verwilderde vogels (meestal duiven) drager van diverse ziektes.

De Salmonella ssp bacterie, de E-colie bacterie of de Ornithosis ziekte beter bekend als de papegaaienziekte. Dit zijn allemaal ziektes die regelmatig bij bijvoorbeeld stadsduiven worden aangetroffen en doormiddel van uitwerpselen, inademing of contact van mens op dier worden overgedragen.

Diverse vogelwering technieken bieden de oplossing ! ! !

  • Wegvangen: van O.a. duiven met klepkooien
  • Nettensysteem: Het overspannen van netten, deze netten hebben een middellange levensduur
  • Draadsysteem: Over rechte zit en roestplaatsen wordt een RVS staaldraad onder spanning aangebracht. Hierbij dient geboord te kunnen worden. Lange levensduur
  • Naaldstrips: Strips met RVS naalden/pinnen erop die de vogels ervan weerhoud hier te gaan landen. Deze strips kunnen worden verlijmd, geschroefd of gespijkerd. Middellange tot lange levensduur
  • Elektro systeem: Vogels worden verjaagd doormiddel van stroomimpulsen die niet schadelijk voor mens en dier zijn maar enkel voor een schrikreactie zorgen. Dit systeem is nauwelijks zichtbaar en heeft een lange levensduur
  • Optisch systeem: Wering doormiddel van afwisselde angstkreten van vogelgeluiden en afschrikmiddelen zoals dummy’s
  • Speciale wering tegen vogels die onder zonnepanelen kruipen.

Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van vogelwering. Informeer ons vrijblijvend naar de mogelijkheden en u krijgt van ons een advies op maat.


Bellen