Jansen of Lorkeers plaagdierbeheersing 

Doeltreffend in bestrijding & preventie

De Kamervlieg (Musca Domestica L)

Uiterlijk

vliegen-bestrijding

Iedereen kent hem wel ''de kamervlieg'' die in de zomermaanden in elke huishouding voorkomt. Wachtend en of rondvliegend op zoek naar voedsel. De huisvlieg (ook wel kamervlieg genoemd) heeft een lengte van 7-8mm, een grijs borststuk (thorax) met 4 zwarte strepen en een achterlijf dat aan de basis geel is (bij het wijfje minder). Huisvliegen zijn alleseters en komen voor op o.a. mest, afval, dode dieren en voedingsmiddelen.

Ontwikkeling

Alle vliegensoorten ondergaan een volledige gedaanteverwisseling. Dus ook de kamervlieg. Zo’n gedaanteverwisseling houd in: Eitje >Larve >Pop >Vlieg. Als de omstandigheden gunstig zijn, zet de huisvlieg haar eieren af. Het wijfje van de kamervlieg legt gedurende zijn leven 600 tot 2000 eitjes, van 1 mm lang. Per legsel worden er 100-150 eitjes gelegd. Deze eitjes worden gelegd op allerlei rottend materiaal zoals uitwerpselen of afval. Na 1-3 dagen komt de larve uit het eitje en begint zich te voeden met het rottend materiaal, waarna zij zich na ca. 1 week begint te verpoppen. Het popstadium duurt 3-8 dagen bij de kamervlieg. De mannetjes sterven kort na de paring, de wijfjes leven 2-3 maanden. Zonder paring en afzet van eitjes kan de kamervlieg maanden lang in uw huis rondzwerven.

Schade

Vliegen zijn echte ziekteverspreiders. Zij dragen miljoenen micro-organismen met zich mee waaronder bacteriën en virussen. Deze verspreiden zich van mens en dier via de monddelen, pootjes, haren en uitwerpselen. Tevens bevuilen vliegen de oppervlakten waarin ze leven, en is het een onaangenaam gezicht is ze met meerdere rondvliegen.

Wering

Om vliegen zoveel mogelijk buiten de deur te houden kunt de volgende maatregelen treffen

  •         Afval tijdig afvoeren
  •         Reinigen van afvalemmers en -containers.
  •         Goed afsluitbare afvalemmers en -containers gebruiken
  •         Op boerderijen mest z.s.m. afvoeren,afdekken en stalvloeren schoonhouden. 
  •         Voedingsmiddelen en grondstoffen niet onafgedekt laten staan.
  •         Waar mogelijk vliegengaas aanbrengen, horren lintgordijnen of flapdeuren plaatsen.

Bestrijding

Nadat er aan vliegenwering is gedaan zijn er tal aan vliegenmiddelen te koop zoals vliegenlampen, plakstrips, feromoonvallen, vallen voor binnen en buiten etc. Tevens is er de mogelijkheid uw huis te laten behandelen tegen vliegen.

Hierbij worden de land en rustplaatsen behandeld met een toegelaten middel. Na 2 uur grondig ventileren mag u uw huis betreden. Het bestrijdingsmiddel heeft een werking van ongeveer 2 maand. Voor meer informatie of mogelijkheden kunt u contact opnemen met Jansen of lorkeers plaagdierbeheersing de specialist in vliegen bestrijding.  

Tevens passen wij deze bestrijdingsmethode toe in

  •          Agrarische sector
  •          Restaurants/hotels
  •          Kantoren/winkels
  •          Woonhuizen

 


Bellen