Jansen of Lorkeers plaagdierbeheersing 

Doeltreffend in bestrijding & preventie

De Huiskrekel (Acheta domestica L.)

Uiterlijk

De lengte van een volwassen dier is 1,7 tot 2 cm. Huiskrekels zijn gevleugeld. Ze hebben goed ontwikkelde achterpoten. Ze kunnen makkelijk 20 cm ver springen. De vrouwtjes hebben een 11 tot 15 mm lange legboor. De larve van de huiskrekel heeft hetzelfde uiterlijk als het imago, maar dan zonder vleugels. De kleur van de huiskrekel is bruingeel met een bruine tot bruinzwarte tekening.

Ontwikkeling

huiskrekel-bestrijding

De huiskrekel heeft een onvolledige gedaanteverwisseling. D.W.Z Ei > Nimf > Imago. De duur van ei naar een volwassen duurt 6 tot 11 maanden, bij 20˚C tot 23˚C. De volwassen vrouwtjes leggen met hun legboor per dag wel 70 tot 80 eitjes achter naden kieren of in de grond het liefst op warme, vochtige plekken. Levensduur is ongeveer 1 tot 2 jaar.

Leefwijze

Huiskrekels zijn lichtschuw en zijn echte alles eters. Ze komen vooral voor bij warmtebronnen, op afvalstortplaatsen en in gebouwen. De mannetjes maken met hun achterpoten een sjirpend geluid dat als hinderlijk kan worden ervaren. De huiskrekel eet voornamelijk zacht, plantaardig en dierlijk voedsel. Kannibalisme komt ook voor. Ze hebben een voorkeur voor een temperatuur van 26˚C, onder de 20˚C is de huiskrekel niet actief. Ze komen veelvuldig voor in de bio-industrie zoals bij varkens en kippenhouders.

Wering/Preventie

In enkele gevallen kunnen huiskrekels een plaag in woningen veroorzaken. Zorg ervoor dat er geen voedselbronnen in de nabije omgeving aanwezig zijn. Heeft u last van de huiskrekel? Jansen of lorkeers plaagdierbeheersing is de specialist in Huiskrekel bestrijding en kan u hierbij helpen.


Bellen