Jansen of Lorkeers plaagdierbeheersing 

Doeltreffend in bestrijding & preventie

Huis en Kelderzwam

aantasting-huis-kelderzwam

Vochtige en onvoldoende geventileerde ruimten zijn ideale voedingsbodems voor zwammen. De sporen van zwammen zijn overal aanwezig en wachten op de ideale omstandigheden om te ontkiemen. Dit zijn in huizen waarvan houten, betonnen of stenen delen bevinden die tenminste 20% vocht moeten bevatten. En het liefst een temperatuur bevatten rond de 23 0C.

Zijn ze eenmaal ontkiemd en zichtbaar voor het blote oog, dan is het houtwerk vaak al verloren. Steen of beton is echter vaak sterker maar begint op den duur ook onherstelbare schade te vertonen. En dat gebeurt eerder dan veel mensen denken. Vloeren, balklagen, lambriseringen en complete dakconstructies vallen ten prooi aan de huis- en kelderzwam. Bij deze zwammen kunnen de zogeheten zwamdraden of hyfen gemakkelijk door en over het metselwerk en andere bouwmaterialen groeien, op zoek naar hout dat ze vervolgens aantasten. 

De zwamvorming neemt in gebouwen steeds meer toe. Dit komt doordat gebouwen steeds beter geïsoleerd worden. Niet alleen de warmte wordt daardoor vastgehouden, maar ook het vocht dat we produceren (door te stoken, douchen, koken etc.) Dit vocht mag zich niet ophopen maar moet op een goede wijze afgevoerd worden. Daar zit juist vaak het probleem, een bouwkundig probleem. Dit bouwkundige probleem moet verholpen worden en daarna is een juiste zwambestrijding vereist.

Wij van Jansen of lorkeers plaagdierbeheersing kunnen u hierbij helpen. Voor meer informatie of een inspectie kunt u contact opnemen.


Bellen